DOVA MJESECA REDžEBA

3X svaki dan

Dragi Allahu, od Tebe molim oprost za sve za što sam Ti se ranije kajao/la, pa se tome povratih. I od Tebe oprost molim za sve ono čime same sam izazvao Tvoje nezadovoljstvo. Od Tebe oprost molim za sve blagodati koje sam upotrijebio pa sam preko njih samo svoju neposlušnost prema Tebi povećao.

Molim Te da mi oprostiš grijehe koje samo Ti znaš, koje samo Ti vidiš, koje samo Tvoja milost može obuhvatiti i za koje samo Tvoj oprost i sažaljenje mogu amnestiju pružiti.

Nema Boga osim Tebe Jednog i Jedinog. Ti si Uzvišen, a ja – sam sebi nepravednik.

Dragi moj Bože, od Tebe oprost molim za sve nepravde koje sam počinio prema Tvojim robovima, kako prema muškarcima, tako i prema ženama, bilo da sam ih povrijedio fizički, moralno ili materijalno. Podari im iz Svoga obilja tako da im ništa ne usfali.

Molim Te da mi Svoju naklonost i milost, koja sve obuhvata, podariš. Ne osramoti me Svojom kaznom, nego mi dadni ono za što Te molim, jer ja sam uistinu u ogromnoj potrebi za Tvojim Rahmetom, o Najmilostiviji.

Neka su Allahovi blagoslovi na Muhammeda a.s. i njegove ashabe. Nema promjene niti snage osim kod Allaha Uzvišenog i Veličanstvenog.

Allahumme Baarik lenaa fii Redžebe ve Ša’baane ve bellignaa Ramadaane.

Dragi Allahu, blagoslovi nas u mjesecima Redžebu i Šabanu i omogući da dočekamo Ramazan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *