Osjećam se kao bludnica

Osjećam se kao bludnica

 

PROBLEM: Dok pišem ovo pitanje obuzima me veliki stid, ali moram upitati u vezi s tim. Naime, udata sam i imam djecu, prokleti šejtan prišao mi je sa strane sa koje sam se najmanje nadala. Zbog obaveznosti zarađivanja moj muž je često odsutan od kućeČisto iz dosade i samoće listala sam stranice na internetu, dopisivala se s drugima itd. Na taj način sam u svoj život uplela stranog čovjeka. Sve je išlo korak po korak: od selama do toga da sam ga mnogo zavoljela. Sada mislim o njemu, iako se nismo ni vidjeli ni sreli. Znam da činim veliki grijeh, znam da sam kriva, tim više jer je moj muž vjernik, voli i mene i našu djecučini nam dobročinstvoOsjećam se kao bludnica. Ima li pokajanja za mene? Allah vas nagradio!

SAVJET: Reci: ‘O robovi Moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti. On, dosita, mnogo prašta i On je milostiv.” (Kur’an, sura Ez-Zumer, 53) Ne postoji ni jedan grijeh koji čovjek počini pa se iskreno pokaje a da mu Uzvišeni Allah neće oprostiti, makar se radilo o širku, jer od milostivih Allah je najmilostiviji. Zlo je učiniti grijeh, ali je veće zlo smatrati da Uzvišeni Allah to neće oprostiti i gubiti nadu u Allahovu milost. Ako Uzvišeni Allah oprašta idolatariju i nevjerstvo onome ko se iskreno pokaje, kako onda neće oprostiti ono što je manji grijeh od toga!

Cjenjena sestro u islamu, budući da si svjesna grijeha koji si učinilaneću govriti o veličini počinjenog prijestupa prema Allahu, islamu, tebi samoj, tvom mužuvašoj djeci, ali i grijesnom čat-prijatelju.

Ako želiš dobro sebi i svojoj porodici, poduzmi sljedeće korake:

prvo, iskreno se pokaj Svevišnjem Allahu i čvrsto odluči da nikada više nećeš takvo nešto učiniti;

drugo, odjavi internet, i nije ti dopušteno da ga ikada više koristiš zato što musliman ne smije dopustiti da bude ugrizen dva puta iz iste rupe,

trećetrebaš obratiti veliku pažnju na činjenje dobročinstva svom plemenitom mužu i to mnogo više nego si činila ranije, jer si zakinula njegovo najintimnije pravo.

Kada je riječ o tvojim riječima da se osjećaš kao nemoralnica, kažemo da se počinjeno djelo ne tretira bludom, jer se nije desio čin nemorala, ali ostaje da razmislimo o Poslanikovim, saws, riječima da oko čini blud – gledanje, da uho čini blud a da je njegov blud – slušanje…, da bi na kraju konstatirao kako to čovjek (i žena, naravno) spolnim aktom potvrdi ili negira.

U svakom slučajutraži oprosta od Allaha, dz.s., i ne gubi nadu u Njegovu milost! Ponavljamo: gubljenje nade u Allahovu milost mnogo je veći grijeh od onoga što si počinila. Molim Svemogućeg Allaha da oprosti tvoj prijestup, da te učini iskrenom suprugom i najboljom majkom i da ti učini Dzennet konačnim boravištem, Amin!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

MOSCHEE KLOSTERNEUBURG

Empfohlene Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *