Ne mogu da se oženim zbog sihra

Ne mogu da se oženim zbog sihra

Podijeli sa drugima i zbog sevapa:

PITANJE: Pokušavam već duže vrijeme da nađem svoju drugu polovinu imana, ali nemam uspjeha. Uvijek dođe do neke odbojnosti ili kod mene prema toj osobi, ili kod nje prema meni. Kasnije sam ustanovio da je kod mene u pitanju sihr. Učena mi je rukja i radio sam nekolike terapije, međutim uspjeh je bio djelimičan. Sada je već prošlo dosta vremena i to još postoji. Pa bih postavio pitanje, da li će čovjek imati nagradu na onome svijetu ako se u ovom slučaju strpi i izbori protiv svojih strasti i ostane čedan i neoženjen cijeli život?

ODGOVOR: Brate moj, ženidba je sunnet Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, a neki učenjaci ženidbu smatraju farzom. Jedan od ashaba je rekao da se neće ženiti pa je Poslanik, savs, kazao: “ K o ostavi moj sunnet ne pripada meni ” (Buharija i Muslim).

Smatram da se treba hitno oženiti i to sa pravom muminkom, upotpuniti svoj iman, pa ćeš se tako lakše suprostaviti šejtanu u šejtanskoj vojsci koja uznemirava Allahove robove na zemlji. Prenosi se od Ibn-Mesuda da je rekao: “ Kada bi moja supruga preselila poslije ikindije-namaze, ne bih dočekao akšam bez žene, bojao bih se da ne preselim te noći sretnom Allahu kao neoženjen čovjek .” U drugoj predaji stoji da je Ibn-Mesuda kazao: “ Kada bih znao da ću umrijeti u narednih deset dana, a ja neoženjen, oženio bih se kada bih imao mogućnosti bojeći se fitneta .” Ibn-Hazm u El-muhalla, 10/25-26.

Prenosi se od Muaze Ibn-Džebele da je na smrtnoj postelji kazao: “ Oženite me, jer ne volim sresti Allaha kao neoženjen. ” Vidjeti El-umm, 5/42 od imama Safije, Es-Sunenul-kubra, 6/452 i Marifetus-sunen, 6/101 od imama El-Bejhekija, El-muhalla, 10/26 i Hulasatul-bedril-munir, 2/148 od Ibn-Mulekkina.

Neka te ne zabrinjava sihr, mnogi muslimani imaju sihr pa žive i obožavaju Allaha, bore se protiv šejtana i njegovih pristalica. Molim Allaha da ti pomognem i opskrbi te čednom i pobožnom ženom.

Es-Selamu alejkum!

(NUR SVJETLOST ISLAMA SAJT)

Empfohlene Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *