Selam Alejkum braćo i sestre,

 

Kao što i sami znate prošlo je tačno godinu dana od kako smo otvorili Novu, i jedinu Džamiju u mjestu Klosterneuburg, nakon 630 godina.

Put je bio težak i pun izazova, ali smo uz Allahovu pomoć uspjeli ostvariti cilj svih nas i otvoriti mjesto gdje će zasijati Nur Svjetlost Islama.

Ali ovo sve ne bi bilo moguće da nije bilo vas draga braćo i sestre. Zahvaljujući vašim donacijama, i trajnim sadakama vi ste pomagali ovaj Džemat.

Obezbjedili ste sebi trajnu sadaku, čije će te plodove imati i na Ahiretu InshAllah. Vi ste posebni i odabrani Insani, jer Allah bira za održavanje Svojih kuća, samo one koji su Mu posebno dragi. Jer ko što Voljeni Allah kaže u Kur’anu: A džamije uistinu pripadaju Allahu, zato se mimo Allaha nikome ne klanjajte.“ (El-Džinn, 18.)

 

U džamijama koje se voljom Njegovom podižu i u kojima se spominje Njegovo ime – hvale Njega, ujutro i navečer, ljudi koje kupovina i prodaja ne ometaju da Allaha spominju i koji namaz obavljaju i zekat udjeljuju i koji strepe od Dana u kome će srca i pogledi biti uznemireni, da bi ih Allah lijepom nagradom za djela njihova nagradio i da bi im od dobrote Svoje i više dao.

 

A Allah daje onom kome hoće bez računa.“ (En-Nur, 36-38.) Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u Onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se, na Pravom putu.“ (Et-Tevbe, 18.) Svako od vas dragi sponzori InshAllah već ima sagrađen dvorac u Džennetu.

Osman ibn Afan, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, a.s., rekao: „Onome ko radi Allaha sagradi džamiju, Allah će sagraditi dvorac u Džennetu.“ (Muslim)

Molimo Allaha da vas obilato nagradi za vaše donacije, trajne sadake i pomoć za Džamiju Klosterneuburg. Možda vama se to ne čini posebno, ali vjerujte – najbolja sadaka je trajna sadaka. A upravo takva sadaka je ona data za Allahovu kuću, gdje imate nagradu svaki put kada neko klanja, uči Kur’an, zikri i obavlja Allahu ugodne aktivnosti.

 

Allah vas sve volio i podario vam svaki hair Dunjaluka i Ahireta.

 

Selam Alejkum